Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32448
R: 59296
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Care soiuri de capsuni sunt?
Raportează
In acest subiect as vrea sa dezbatem diferite soiuri de capusi, astfel toti cititorii isi vor putea da seama care ar fi cel mai potrivit soi pentru pamantul lor sau pentru gustul lor. In apropiere noastra, la Halmeu mai exact, din cultivarea capsunilor se face o adevarata arta, se folosesc metode proprii si se fac niste capusi frumosi si mari, fara ca producatorii sa intervina cu tot felul de solutii injectate si prostii.

Care credeti voi ca ar fi cele mai bune soiuri atat din punct de vedere al gustului cat si din punct de vedere al bugetului, al productivitatii, si tot ceea ce mai conteaza? Eu nu ma prea pricep la ele insa as vrea sa aflu si eu ca pe anul care vine sa fiu bine informat si poate sa deschid si eu o mica afacere legata de capsuni.
RĂSPUNDE
   
30.10.2012, 13:07
0.00p
Nivel: 5
Puncte:
1159.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
1
Răspunsuri:
407

Sunt foarte multe soiuri de capsuni ce se cultiva in Romania, aproximativ 20 de soiuri astfel ca cei ce doresc sa cultive capsuni au de ales intre soiuri precum Delicios, Roxana, Gorella, Viva, Ralu, Magic, Coral, Red Gauntlet, Razvan, Safir, Premial, Aiko, Satmarean, Benton, Senga Sengana, Real, Profunzion, Red Rich, Marmolata si Elsanta.

Soiurile de capsuni pot fi timpurii, mijlocii si tarzii. Din categoria soiurilor timpurii face parte soiul de capsuni Premial, planta fiind foarte rezistenta la boli, capsunile avand o marime medie de pana la 12 grame fiecare capsuna. Soiul Premial este cultivat de foarte multe persoane pentru ca se obtine o productie de pana la o jumatate de kilogram de la o planta si binenteles pentru ca este un soi timpuriu ce permite cultivatorilor sa inceapa comercializarea capsunilor mult mai repede.

Din categoria soiurilor tarzii fac parte soiurile Senga Sengana, Satmarean si Benton iar celelalte soiuri de capsuni prezentate anteriori sunt soiuri mijlocii.

Din categoria soiurilor de capsuni mijlocii un soi foarte apreciat ce este foarte cultivat este soiul Magic, infloreste in luna mai si este cultivat indeosebi pentru ca fructele sunt destul de mari, ajungand pana la o greutate de 15 g.

Sunt anumite soiuri de capsuni ce nu se mai cultiva de cativa ani, printre acestea se numara soiuri precum Brio, Fresco, Talisman, Tioga, Madamme Moutot, Totem, Bogota, etc.

Cele mai cultivate soiuri de capsuni la nivel mondial sunt Elsanta, Chandler, Clery, Sonata, Marmolada si Honeoye. In zona Europei cel mai cultivat soi de capsuni este Elsanta, peste 80% din productia de capsuni este obtinuta din acest soi de capsuni.

Soiul Elsanta poate fi cultivat pe orice tip de sol, soiul fiind ideal atat pentru cultivarea pe camp, in solarii sau in gradina. Soiurile Elsanta ce se cultiva la noi in tara se cultiva din stoloni cumparati din Olanda insa multi producatori de capsuni prefera soiul Elsanta pentru ca este un soi ce rezista la boli cum ar fi putregaiul sau fainarea, fiind un soi timpuriu cu fructe mari ce au culoarea rosu stralucitor.

Soiul Elsanta este usor de recoltat pentru ca tufa este mare si inalta iar fructele fiind tot mari se pot recolta rapid.

Fiecare soi de capsuni poate sa dea un anumit randament in zona geografica unde este cultivat acel soi si cei ce doresc sa inceapa o afacere in acest domeniu ar putea sa cumpere stoloni de capsuni din soiurile care vor sa le cultive. Cultivand mai multe soiuri iti poti da seama ce soi de capsuni se adapteaza cel mai bine la solul din gradina, camp, etc si poti astfel sa alegi soiul care este cel mai productiv.


Raportează
Evaluează
31.01.2014, 21:47
0.00p
Nivel: 1
Puncte:
0.85
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
0
Răspunsuri:
1
Pe un teren de 2 ha care nu este inca pregatit(plin de buruieni) ce soi pot planta si cand?
Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.