Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32448
R: 59296
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Ce medicamente fara prescriptie provoaca dependenta?
Raportează
Care sunt medicamentele care fara prescriptie provoaca dependenta? Am auzit de unele medicamentecare pot provoca dependenta dar tot nu stiu care sunt cele care chiar pot provoca. Am auzit ca medicamentul pentru tuse Tussin Forte dupa un moment dat poate provoca dependenta si ca nu este indicat sa utilizam. Acum nu stiu daca este adevarat pentru ca acest medicament poti cumpara fara reteta. Credeti ca mai sunt medicamente fara prescriptie care pot provoca dependenta?
RĂSPUNDE
   
08.09.2012, 19:13
0.00p
Nivel: 4
Puncte:
942.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
0
Răspunsuri:
338

Atat siropul cat si pastilele Tussin Forte creaza dependenta deoarece contin Dextrometorfan si desi se stie ca tinerii iau aceste siropuri si medicamente pentru a se droga inca se vand fara reteta la farmacie iar pretul este foarte accesibil, maxim 10 ron.

Pe langa Tussin si Rofedex este un alt sirop ce contine aceeasi substanta si are acelasi efect. Daca se consuma cantitati mici de sirop efectele sunt asemanatoare marijuanei insa daca se consuma cantitati mai mari pot aparea complicatii deoarece nu mai iti poti controla corpul, ai halucinatii si stari de rau si poti chiar muri daca nu este nimeni langa tine sa te duca la spital.

Dextrometorfanul se foloseste in sirop impotriva tusei uscate si chiar nu este indicat persoanelor ce sufera de astm bronsic sau insufienta hepatica.

Nu trebuie sa se consume acest tip de sirop cu alcool pentru ca deja siropul simplu este deosebit de periculos si poate duce la deces si daca mai se consuma si alcool atunci chiar se poate muri pentru ca poti consuma pana nu mai te poti misca.

Desi se spune despre dextrometorfan ca nu produce dependenta in realitate toti cei ce folosesc acel tip de sirop sau comprimate simt nevoie sa consume zi de zi si chiar sa mareasca doza zilnica.

Pentru a nu crea dependenta se recomanda in caz de tuse pe o perioada de 2-3 zile. Printre reactiile ce apar in urma consumului de Tussin Forte se numara somnolenta, confuzie, greata si ameteli si daca persoana ce consuma are si anumite boli atunci sunt sanse mari de deces mai ales in caz de supradoza.

Unele persoane ajung sa ia si pana la 10 comprimate de Tussin forte pentru a ajunge la o stare asemanatoare cu cea in care consuma marijuana sau hasis.

Un alt medicament ce creeaza dependenta este Stilnox, aceste comprimante se folosesc pentru persoanele ce sufera de insomnie insa persoanele respective ajung sa devina dependente si sa simta nevoia sa ia zi de zi aceste pastile.

In trecut se consuma diazepamul si fenobarbitalele insa acum aceste pastile se dau numai cu reteta. O alta categorie sunt picaturile de nas care desi nu au efectul unui drog creeaza dependenta. Picaturile de nas se folosesc indeosebi pe timpul iernii cand isi face simtita prezenta raceala insa dupa o saptamana de utilizare zi de zi a picaturilor de nas apare dependenta si daca se continua sa se foloseasca acele picaturi pot aparea mai multe complicatii cum ar fi otite, faringite, etc. dar persoana respectiva isi poate pierde si in totalitate mirosul.

Acestea sunt doar cateva din medicamentele ce se vand fara reteta si pot produce dependenta insa in realitate multe din medicamentele existente in farmacii creaza dependenta chiar daca unele se vand numai cu reteta de la medic.


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.