Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32446
R: 59294
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cine a citit Sa ucizi o pasare cantatoare de Harper Lee?
Raportează
De existenta acestei carti am aflat relativ destul de tarziu. In momentul cand m-am apucat sa o rasfoiesc, iar mai apoi sa o lecturez, auzisem deja ca este buna. Si nu sustin contrariul, chiar este o carte bine scrisa! Nu e neaparat genul de carte care sa te indemne sa o citesti iar si iar (e un punct de evdere strict personal), dar are in spate o tema interesanta, care iti do o lectie de viata.

Cei doi copii ai avocatului Atticus Finch (mezinul in varsta de 9 ani, iar celaalt de 12) cresc intr-un oras localizat undeva in sudul Statelor Unite. Acesta este un loc in care atat albii bogati cat si cei saraci, precum si negri traiesc intr-o vecinatate aparent pasnica. Dar oare se intampla acest lucru si in realitate?

Intamplari hazlii legate de momentele copilariei celor doi copii, a momentelor petrecute la scoala in mod speciala, ofera celui care citeste un mod interesant de a descoperi societatea, obiceiurile, indeletnicirile si ocupatiile cel din micutul oras. Se dezvaluind astfel treptat, un spirit ingust, o lipsa de ambitie sau neglijare totala a regulilor de igiena din partea multor familii. Evenimentul de seama este procesul unui tanar negru acuzat de violul unei fete albe- putin intarziata mental. Reactiile fiecarei familii,de albi sau negri ,sunt comentate din puncte de vedere diferite; inocente chiar in unele cazuri.

“Sa ucizi o pasare calatoare” este una dintre cartile care odata ce ai terminat-o de citit, iti face o idee despre ceea ce inseamna rasismul si poate iti evidentieaza sau cultiva unele principii legate de acest aspect.

Spor la citit!
RĂSPUNDE
   
24.11.2012, 18:37
0.00p
mkn
Nivel: 4
Puncte:
721.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
2
Răspunsuri:
264

Da, poate romanul lui Harper Lee nu este atat de sugestiv cum ar crede unii. Desi este singura carte scrisa de ea, “Sa ucizi o pasare calatoare” isi merita pe deplin premiul Pulitzer castigat in 1960 si Brotherhood Award of the National Conference of Christians and Jew, din 1961. Cu aceste premii, este unul dintre marile succese literare ale ultimei jumatati de secol. Romanul o propulseaza pe Harper Lee printre scriitori de renume precum William Faulkner sau Truman Capote. Desi actiunea romanului se desfasoara in parcurs de trei ani, datorita evolutiei personajului si trairilor acestuia in timpul vietii, putem spune ca romanul este unul de tip bildungsroman.

Intr-adevar, actiunea este plasata in sudul Americii, mai exact in Alabama, iar actiunea este desfasurata intr-o usoara bifurcare: copiii incearcand sa-l apere in instanta pe Tom Robinson si sa dezlege misterul lui Boo Radley si tatalui micutei Scout, Atticus Finch. Atticus fiind un parinte nonconformist, oferindu-le independenta deplina copiilor sai, asta culminand cu calitatile lui Scout, dovedindu-se a fi un copil foarte inteligent, capabil de a distinge binele de rau. Deznodamantul ne ofera dezlegarea misterului si ofera o lectie de viata celor doua parti. Un punct fundamental al romanului este naratoarea care povesteste din persoana copilului, dovedindu-se a fi o voce sincera si in acelasi timp puternica.

Cat despre titlu, are o incarcatura simbolica puternica, dar printr-o naturalete mai greu simtita.

“Sa ucizi o pasare cantatoare” inseamna sa ucizi inocenta din tine, sa dai intr-un om slab.

Ma bucur ca ai citit aceasta carte, intr-adevar nu as mai citi-o din nou, insa si eu o recomand cu caldura amatorilor de drama, literatura americana sau literatura universala, iar filmul lui Robert Mulligan, din 1962, este ecranizarea perfecta a romanului. Este o carte ce-ti ramane in suflet, te transpune in lumea lor, si traiesti drama o data cu personajele din ea.

Spor la citit!


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.