Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32448
R: 59296
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cum scap de pir?
Raportează
Cum scap de pir pentru ca anul acesta nu am putut cultiva mai nimic in gradina din cauza pirului care crestea continuu. Am folosit cateva solutii recomandate de vecini insa nu au avut nici un rezultat si pirul parca mai rau crestea si se inmultea. In trecut nu aveam probleme cu pirul in gradina insa anul trecut am folosit anumite ingrasaminte pentru ca doream anul acesta solul sa fie bogat in elemente nutritive pentru culturile ce doream sa le cultiv si cred ca de cand am folosit acele ingrasaminte a inceput sa apara si pirul. Pentru a putea sa sap mai adanc mi-am cumparat si o motosapa insa degeaba, pe moment gradina arata frumos si credeam ca scap de pir insa cand doream sa plantez legume in gradina nu puteam din cauza radacinilor de la pir. Ma gandeam chiar sa las pirul sa creasca pentru ca am inteles ca se foloseste ca tratament naturist insa nu pot face acest lucru pentru ca am nevoie de spatiul din gradina pentru a cultiva legumele de care am nevoie. As dori sa va intreb daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema, sa nu scape de pir indiferent ce ar face si ce solutii a folosit pentru a scapa de acest tip de buruiana. Am impresia ca daca sap mai mult in gradina parca mai mult se inmulteste si toata gradina e plina de pir si de radacinile acestei buruieni. Chiar sper ca ma poate ajuta cineva cu un sfat si sa imi spuna cum ar trebui sa procedez.
RĂSPUNDE
   
29.10.2012, 14:36
0.00p
Nivel: 5
Puncte:
1159.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
1
Răspunsuri:
407

Pirul intr-adevar este o buruiana perena ce poate ajunge pana la 1 m inaltime si se extinde foarte repede pe suprafata de teren unde isi face aparitia. Planta se inmulteste prin rizomi ce pot ajunge la lungimi de 2 m de aceea nici nu poti sa lucrezi pamantul pentru ca inseamna ca sunt foarte multe radacini in pamant si o sa iti fie din ce in ce mai greu sa scapi de pir.

Pirul poate fi eliminat numai daca sunt distrusi rizomi insa este greu de realizat acest lucru pentru ca dupa cum am zis rizomi pirului pot atinge si 2 m si este greu sa ii scoti in totalitate din pamant.

Rizomii se regenereaza foarte repede si cu cat ii tai cu atat mai mult se extind daca nu scoti radacina in totalitate din pamant.

Pirul apare indeosebi in locuri unde pamantul este fertil si contine multe elemente nutritive, probabil din aceasta cauza a si aparut mai mult dupa ce ai folosit ingrasamant in gradina anul trecut.

Sunt multe erbicide ce le poti folosi pentru a scapa de pirul nedorit din gradina astfel ca incerca sa stropesti in gradina cu solutia Titus Plus ce are in componenta rimsulfuron si dicamba. La inceput o sa observi ca pirul incepe sa se decoloreze si se ingalbeneste insa abia dupa o luna se pare ca buruienile se usuca. Cel mai bine este sa utilizezi erbicidul cand este cald afara si umezeala pentru ca atunci efectul asupra pirului este mai mare. Toate erbicidele sunt foarte eficiente cand buruienile sunt inca mici dar daca in gradina pirul a crescut foarte mult si radacinile sunt foarte mari este posibil sa fie nevoie sa stropesti de multe ori pana vei scapa de pir. Folosind solutia Titus Plus vei scapa atat de pir, cat si de costrei, stir, turita, etc. Un plic de 307 grame de Titus Plus costa aproximativ 220 ron si in functie de suprafata de teren din gradina poti sa faci mai multe tratamente chimice.

Pirul apare din cauza ploilor excesive dar si din cauza solului bogat in elemente nutritive si o sa fie destul de greu sa scapi de pirul din gradina acum. Alte solutii care poti fi eficiente pentru a te scapa de pir sunt erbicidele Prosper ce se folosesc pentru combaterea buruienilor graminee anuale si perene. Daca utilizezi solutia Prosper trebuie ca timp de doua saptamani dupa ce ai stropit cu solutia sa nu sapi in gradina pentru ca trebuie ca solutia sa ajunga in rizomi pirului si sa ii usuce.

Un alt erbicid ar fi Pantera 40 EC ce incetineste si stopeaza evolutia pirului, ducand in 3 saptamani la distrugerea in totalitate a buruienilor.

Mai poti folosi si emulsia concentrata Agil 100 EC ce este ideala pentru combaterea pirului dar si constreiului, este nevoie de aproximativ 2 l la un hectar de teren daca pierul are o inaltime de maxim 25 cm insa cred ca tu o sa folosesti mult mai multa solutie.

Pentru a scapa de pir si a nu folosi substante chimice se pare ca ar trebui sa semeni trifoi insa asta presupune ca nici anul viitor nu vei putea folosi gradina pentru a cultiva nimic deci singura solutie sunt ierbicizarile repetate daca vrei sa scapi de pir.


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.