Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32448
R: 59296
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cum se cultiva broccoli?
Raportează
Cum se cultiva broccoli pentru ca am observat ca se vinde foarte bine si ma gandeam sa cultiv broccoli pe terenul pe care il am insa nu stiu daca se poate creste la noi in tara. Din ce m-am informat am aflat ca daca solul nu este bun nu se poate cultiva broccoli pentru ca nu creste cum trebuie si de asemenea acest tip de legume sunt atacate de boli si daunatori ce pot compromite in totalitate sezonul agricol de aceea nu stiu nici ce sa fac pentru ca desi imi doresc sa cultiv broccoli ma gandesc ca as putea pierde banii investiti. Oare broccoli se poate cultiva incepand de acum toamna sau trebuie sa astept pana la venirea primaverii? Nu stiu nici la ce distanta trebuie semanate semintele de broccoli pentru ca sigur trebuie sa ramana o anumita distanta intre plante pentru a creste normal. Ma gandesc sa nu gresesc daca cultiv broccoli pentru ca nu stiu cum creste pe terenul pe care il am si nici nu am prea multi vecini in acea zona de la tara care sa fi cultivat broccoli pana acum. Daca stie cineva cum se cultiva broccoli orice informatie este binevenita.
RĂSPUNDE
   
05.10.2012, 08:46
0.00p
Nivel: 4
Puncte:
942.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
0
Răspunsuri:
338

Broccoli se poate cultiva atat primavara cat si toamna insa anul acesta nu mai ai cum sa cultivi broccoli pentru ca primavara se planteaza in luna aprilie-mai in timp ce cultura de toamna se planteaza la sfarsitul lunii iunie.

Broccoli este o leguma ce intr-adevar se vinde bine cel putin la nivel global daca nu in Romania, fiind cunoscuta la noi in tara si sub denumirea de conopida verde. Broccoli contine vitamina A si C, calciu, fier si nu contine multe calorii de aceea este si folosita de persoanele ce doresc sa slabeasca.

Sunt mai multe soiuri de broccoli insa in Romania cel mai mult se cultiva soiul Calabrese insa poti sa iti alegi si din alte soiuri precum Early Broccoli Purple, Grupul Cymosa, Grupul Italica, Broccoli alba, Monaco F1 CMS sau Montop F1 CMS insa este posibil ca celelalte soiuri sa nu se adapteze foarte bine la solul din tara noastra.

Cultivarea de broccoli nu este foarte usoara pentru ca vei avea nevoie sa folosesti foarte mult ingrasamant natural pentru ca pamantul sa fie bogat in elemente nutritive, broccoli de asemenea nu poate creste la temperaturi foarte ridicate si prefera zonele racoroase cu temperaturi de maxim 25 de grade celsius.

Initial trebuie sa iti pregatesti rasadurile incepand din luna martie, adica sa asezi semintele in ghivece pentru ca plantele sa poata creste mai repede si cand le vei planta in pamant deja sa fie destul de mari.

Cultivarea de broccoli primavara cum ti-am zis se face incepand de la inceputul lunii aprilie pana la inceputul lunii mai insa trebuie sa ai grija sa plantezi rasadurile la 30 de cm intre plante pe rand iar distanta intre randuri sa fie de aproximativ 70 de cm.

Culturile de broccoli au nevoie de foarte multa apa si se dezvolta foarte bine pe solurile fertile ce sunt bogate in substanta organica. Printre daunatorii ce ataca culturile de broccoli se numara afidele care le regasim pe partea inferioara a frunzelor insa si viermii, fluturii si larvele ce ataca de obicei varza pot sa atace si culturile de broccoli.

Bolile ce isi fac aparitia in cazul culturilor de broccoli sunt putregaiul negru, hernia radaciniii si patarea bacteriana. La primele simptome de aparitie a unor astfel de boli sau in cazul in care anumiti daunatori se bat asupra culturilor de broccoli este bine sa se efectueze tratamente chimice pentru astfel exista riscul ca intreaga recolta sa fie compromisa.

In aproximav 3 luni de la insamantare in functie de soiul de broccoli ales dar si de clima, culturile de broccoli pot si culese, atunci cand inflorescentele sunt mari, inainte ca florile sa se deschida.

Trebuie sa te gandesti foarte bine daca intr-adevar doresti sa incepi sa cultivi broccoli si trebuie sa si testezi calitatea pamantului pentru ca broccoli este o leguma ce pentru a se dezvolta are nevoie de cantitati ridicare de bor in solul in care creste.

Persoanele ce tin un regim pentru a slabi obisnuiesc sa manance mult broccoli insa leguma mai este folosita si pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale si infarctul, avand rol chiar de prevenire a cancerului de prostata.

Culturile de broccoli nu sunt foarte rezistente la frig si de aceea si cultura de toamna se planteaza in luna iunie pentru ca legumele sa nu fie afectate de posibilele temperaturi scazute din lunile octombrie, noiembrie.

Recolta de broccoli depinde foarte mult de solul in care cresc plantele dar si de clima astfel ca la un hectar de teren productia finala variaza intre 10 si 25 de tone de broccoli.

Poate fi o afacere destul de profitabila insa trebuie sa aloci mult timp pentru cresterea si ingrjirea culturilor de broccoli pentru ca altfel nu vei obtine o productie prea mare la sfarsit de sezon.


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.