Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32441
R: 59284
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cum se cultiva fasolea si mazarea?
Raportează
Stiti cumva cum se cultiva fasolea si mazarea? Am inteles ca se poate in gradina, in camp sau in ghiveci ca nu sunt foarte pretentioase si ma gandeam ca poate as putea incerca pe veranda sa cultiv ceva fasole si mazare ca sa am la anul ca imi place foarte mult fasolea si mazarea. Stiu ca nu trebuie sa fie mereu la soare ci asa intr-un loc de semiumbra.
As vrea sa stiu ce pamant ar trebui sa folosesc si de unde sa imi cumpar seminte de fasole si de mazare.
Alta intrebare ar fi cat de des trebuie sa le ud ca sa imi creasca si la ce adancime trebuie sa ingrop semintele de fasole si de mazare.

Voi ati cultivat vreodata fasole si mazare acasa? V-a iesit? Au fost bune, comestibile?
RĂSPUNDE
   
29.08.2012, 19:12
0.00p
Nivel: 4
Puncte:
950.80
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
52
Răspunsuri:
398

Din ceea ce inteleg nu doresti sa cultivi fasole si mazare in gradina insa acolo conditiile ar fi mult mai bune pentru plante sa se dezvolte si sa obti o recolta de calitate.

Pentru a creste fasole si mazare in ghivece ai destul de putin loc la dispozitie, de exemplu intr-un ghiveci ce trebuie sa fie de dimensiuni mai mari poate creste o singura planta.

Dupa ce ai stabilit ghivecele in care vei planta boabele de fasole si mazare trebuie sa cauti sa cumperi boabe de fasole si mazare de la magazinele ce se ocupa cu vanzarea semintelor si rasadurilor pentru ca atunci sti sigur ca boabele vor incolti si nu le pui degeaba in pamant.

Pamant pentru a pune in ghivece poti lua din gradina in cazul in care ai si are mult ingrasamant sau poti cumpara si pamant de la magazinul de unde cumperi boabele de fasole si mazare.

Este bine sa nu pui in acelasi ghiveci si boabe de mazare si de fasole pentru ca atunci risti sa nu creasca nici una dintre plante normal. In ghiveci fasolea ar trebui sa o plantezi la maxim 4 cm in pamant si sa pui maxim doua boabe, binenteles conteaza si tipul de fasole pe care o plantezi, cel mai bine ar fi sa plantezi fasole ce nu este cataratoare pentru ca in cazul tau fiind in ghiveci nu are de ce sa se prinda; mazarea se planteaza la aceeasi adancime maxima de 4 cm in ghiveci insa poti pune doua boabe deoarece este mica si se va ramifica in partea de jos a ghiveciului.

Pentru a rasari mai repede fasolea are nevoie de o temperatura de peste 20 de grade celsius si de foarte multa lumina si in locul unde doresti tu sa ti ghivecele nu cred ca are lumina necesara pentru a creste.

Mazarea nu este atat de pretentioasa si creste foarte bine la temperaturi de peste 3 grade celsius si chiar nu trebuie sa aibe multa lumina pentru a creste spre deosebire de fasole.

Atat fasolea cat si mazarea le poti planta primavara in lunile aprilie-mai dar poti incerca sa le mai cultivi si toamna.

De cand ai sadit boabele de fasole si de mazare trebuie sa uzi zi de zi cu o stropitoare pentru ca boabele sa poate incolti si sa rasara cat mai repede insa trebuie sa eviti sa uzi prea mult pentru ca tinand cont ca plantarea se face in ghiveci exista riscul ca atat boabele de fasole cat si de mazare sa iasa la suprafata din cauza ca este prea mult apa in ghiveci.

Chiar daca vei cultiva fasole si mazare in ghivece tot nu vei scapa de bolile specifice plantelor si daunatorilor. O boala ce se poate intalni la fasole este mozaicul fasolei in timp ce principalul daunator este gargarita fasolei.

Bolile cele mai des intalnite la mazare sunt arsura bacteriana si mana in timp ce paduchele verde si afidele sunt cei mai periculosi daunatori ai mazarei.

La ambele plante cand observi pete sau anumite modificari ale frunzelor si florilor este bine sa le stropesti cu substante cumparate de la magazinele agricole.

Parerea mea ca mai mult te chinui sa incerci sa cresti fasole si mazare in ghivece si tinand cont ca dispui de gradina ar trebui sa plantezi acolo insa faci cum crezi ca este mai bine pentru tine.


Raportează
Evaluează
29.08.2012, 19:36
0.00p
Nivel: 5
Puncte:
1577.50
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
186
Răspunsuri:
832

Eu pot sa iti povestesc cum faceam cand mergeam la bunici si ii mai ajutam la treburile gospodaresti si in special la cele ale campului.

Pentru a cultiva fasolea, sapam putin in pamant si faceam ca un fel de cuib in care puneam cateva boabe de fasole, acopeream cu pamant boabele si le lasam acolo. Era de preferat sa facem asta inainte sa vina o ploaie, pentru ca apoi se uda pamantul si era perfect.

Depinde de ce tip de fasole era, dar de cele mai multe ori puneam pe harag (asa se numesc acele bete de lemn pe care le pui in pamant ca sa se urce plantele pe el).

Si cand rasadeau le puneam haragi din aceea iar plantele se urcau pe el si faceau pastaile acelea lungi cu multe boabe.

De obicei le culegeam la inceputul verii, sau cel tarziu in luna august, dar pentru pastai proaspete, in luna iulie.

Mazare nu tin minte sa fi cultivat vreodata, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea, imi pare rau.


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.