Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32448
R: 59296
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cum se cultiva feniculul?
Raportează
Cum se cultiva feniculul pentru ca un vecin are pe tot parcursul anului fenicul in gradina si ma gandeam ca din primavara anului viitor sa cultiv si eu in gradina, cel putin toamna atat pentru consum propriu cat si pentru a vinde pentru ca feniculul are gustul asemanator cu gustul telinei si merge folosit la ciorbe sau diferite sosuri. Stiu ca feniculul se poate semana atat primavara cat si toamna, eu as dori sa cultiv fenicul toamna cand termin de recoltat celelalte legume din gradina. Cum trebuie semanat feniculul si daca necesita un anumit tip de sol pentru ca in partea de gradina unde as dori sa cultiv fenicul solul este cam nisipos si nu obtin o recolta insemnata cand cultiv legume in acel loc. Trebuie sa cumpar seminte de fenicul si sa le seman direct in gradina sau trebuie sa pun semintele in pahare de plastic pana cresc plantele si apoi sa le plantez in gradina?
RĂSPUNDE
   
09.12.2012, 01:04
0.00p
Nivel: 4
Puncte:
831.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
0
Răspunsuri:
297

Ideal este sa plantezi feniculul primavara cand temperatura la nivelul solului depaseste 5 grade celsius pentru ca toamna deja feniculul nu mai poate creste si doar stagneaza pana la venirea caldurii. Pentru a rasari semintele de fenicul au nevoie de o temperatura de peste 10 grade celsius iar temperatura ideala pentru ca feniculul sa creasca este 18 – 20 de grade celsius. Solul trebuie sa fie bogat in elemente nutritive si trebuie sa ai grija ca pamantul sa nu fie uscat pentru ca feniculul are nevoie tot timpul de apa.

Incepand din luna martie daca temperatura permite si sunt mai mult de 5 grade celsius la nivelul solului poti incepe sa semeni semintele de fenicul, distanta ideala intre randurile de fenicul trebuie sa fie de aproximativ 50 de cm iar distanta intre plante pe rand ar trebui sa fie de 20 de cm. Nu trebuie sa semeni semintele prea adanc pentru ca altfel risti sa nu mai rasara, semintele trebuie semanate la o adancime de aproximativ 3 cm. Desi feniculul este o planta ce are nevoie de apa nu trebuie sa uzi plantele prea mult pentru ca altfel nu vor mai creste.

Daca nu doresti sa semeni feniculul direct in gradina poti incepe din luna februarie sa pregatesti rasadul de fenicul punand in pahare de plastic semintele de fenicul. Feniculul are nevoie de azot si era bine daca din toamna acestui an cand ai arat in gradina aplicai si niste azot pentru ca la primavara plantele sa creasca mai repede. Azotul are un rol important in cresterea fenicului pentru ca atunci plantele devin mult mai rezistente in fata bolilor si a daunatorilor.


Raportează
Evaluează
11.12.2012, 02:57
0.00p
mkn
Nivel: 4
Puncte:
721.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
2
Răspunsuri:
264

Salut!

Feniculul se simte foarte bine in teren nisipos. Este foarte important ca acel teren sa fie curat, fara buruieni si bogat in elemente nutritive. Din punct de vedere al ingrasamintelor, feniculul are nevoie de gunoi de grajd care sa fie cat mai uniform imprastiat.

Ti-as recomanda sa-l semanezi primavara cat mai devreme, pentru ca evolutia vremei sa-i fie favorabila. Solul trebuie sa aiba o umiditate medie pentru ca rasarirea sa fie cat mai rapida si uniforma. Cantitatea de seminte ideala pe care ti-o recomand este de 10 kg pe un hectar. Se lasa aproximativ 50 de cm intre randuri (este foarte bine ca aceasta distanta sa fie respectata cu strictete), si semanatul se face prin intermediul semanatorilor universale gen SUP-21.

Daca recolta va fi cu succes, dupa primul an, toamna, se recomanda bilonarea cu pamant, pentru ca plantele sa fie protejate de catre gerurile iernii.

Datorita scuturarii semintelor, in al doilea an, culturile vor fi ceva mai dese, iar plantele ce vor urma sa apara trebuie protejate in timpul lucrarilor de ingrijire.

In a doua primavara de la inceperea cultivarii, este ideala efectuarea unei tavalugire pentru ca resturile de tulpini vechi sa fie distruse. Pana la urmatoarea inflorire se efectueaza trei – patru lucrari de prasit.

Desi, dupa cum bine stim, cultivarea feniculului este banoasa, aceasta prezinta si un oarecare risc. Exista ghinionul ca cultura de fenicul sa capete o boala care poate produce pagube feniculului de peste 50%. Aceasta boala se numeste cercosporioza feniculului, care este redata de catre ciuperca Cercospora depressa. Aceasta boala poate fi prevenita prin utilizarea la semanat de seminte fara agenti patogeni, sau indepartarea resturilor de plante purtatoare de cercosporioza. Insa acesta nu este singurul risc. Una dintre problemele frecvente cu care feniculul se confrunta, este omida de stepa sau chiar viespea coriandrului, insa nu provoaca pagube foarte devastatoare. Masurile urgente nu sunt necesare. Mult noroc.


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.