Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32448
R: 59296
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cum se cultiva morcovii?
Raportează
Cum se cultiva morcovii pentru ca am observat ca sunt anumite plicuri cu seminte de morcovi insa daca seman acele seminte ma gandesc ca dureaza foarte mult pana morcovii ajung la maturitate, nu? As fi tentat sa cultiv morcovi pentru ca ma gandesc ca acest tip de culturi ar fi mai protejate impotriva bolilor si chiar eventualilor daunatori ce pot aparea. Este rentabil sa cultivi morcovi sau mai mult iesi in pierdere decat sa obtii profit?
RĂSPUNDE
   
05.10.2012, 22:49
0.00p
Nivel: 4
Puncte:
942.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
0
Răspunsuri:
338

Se pot obtine doua recolte de morcovi pe parcursul unui an astfel ca este cultura de primavara in prima jumatate a lunii martie si cultura de toamna cand semanatul are loc in a doua jumatate a lunii iunie.

Acum toamna trebuie sa pregatesti terenul, adica sa discuiesti, sa aplici ingrasamintele chimice specifice si anume superfosfat si sare potasica urmand ca apoi sa ari pamantul la o adancime de 30 de cm.

Semanatul trebuie sa se realizeze cu ajutorul unui cultivator si adancimea ideala a semintelor de morcovi este 2-3 cm, cantitatea pentru un hectar de teren variind intre 4 si 8 kilograme de seminte. Cele mai recomandate soiuri de morcovi pentru cultura de primavara sunt Nantes, Nassau H si Bangor H in timp ce toamna se recomanda semanatul unor seminte din soiuri precum Karlena, Fontana H si Chentenay.

Dupa ce semintele sunt semanate se recomanda erbicizarea culturii cu diferite erbicide precum Treflan, Prometrex sau Afalon. Semanatul se realizeaza in doua benzi, distanta intre randuri fiind de 15 cm iar distanta intre benzi fiind de aproximativ 50 de cm. Dupa ce rasare cultura de morcovi trebuie rarita, distanta ideala intre plante fiind de aproximativ 5 cm. Culturii de morcovi nu trebuie sa ii lipseasca apa mai ales la inceput cand planta este in crestere si pentru a grabi procesul de crestere si pentru ca planta sa fie mai rezistenta in fata eventualelor boli se mai pot folosi si anumite fertilizatoare ce au in componenta azot si potasiu.

Ca orice alte culturi si cultura de morcovi este afectata de numeroase boli precum fainarea, putregaiul moale al morcovului, putregaiul alb, septorioza, cercosporioza la morcov sau putregaiul cenusiu. Marea majoritate a acestor boli afecteaza leguma in totalitate incepand de la frunze si pana la radacina si daca nu se aplica tratamentul chimic corespunzator productia finala de morcovi se diminueaza considerabil.

Pe langa bolile ce apar la morcovi sunt si anumiti daunatori ce ataca culturile de morcovi astfel ca intalnim daunatori precum nematodul morcovului, nematodul bulbilor, musca morcovului, paduchele verde, limaxul cenusiu, viermele sarma si coropisnita.

Daca alegi sa cultivi morcovi toamna este bine ca semanatul sa se faca pe un teren unde in acelasi an a fost cultivata salata, ridichi de luna sau ceapa.

Samanta de morcovi incolteste in maxim 3 saptamani, timp in care pamantul trebuie sa fie umed tot timpul pentru ca cultura de morcovi sa poate creste normal.

Cu cat morcovii cresc mai repede din cauza ca sunt udati si fertilizati cu atat morcovii sunt mai dulci asa ca ai tot interesul sa ti cont de toti factorii pentru a obtine o recolta de calitate. Morcovii contin foarte multe vitamine precum vitamina B1, B2, C, D si E dar mai au in componenta si magneziu si potasiu, fiind ideali pentru consum si pentru a creste imunitatea organismului in lupta impotriva bolilor.

Morcovii sunt legume ce cresc destul de usor si nu este nevoie sa depui foarte mult efort astfel ca este de ajuns doar sa uzi si sa monitorizezi culturile de morcovi pentru a vedea eventualele boli si daunatori ce pot aparea.

La primele semne de prezenta a unei boli sau in cazul in care unul dintre daunatorii enumerati mai sus ataca culturile de morcovi trebuie intervenit imediat si trebuie aplicat un tratament chimic corespunzator.


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.