Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32446
R: 59294
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cum se manifesta insuficienta hepatica la caini?
Raportează
Buna ziua. Cum se manifesta insuficienta hepatica la caini pentru ca sora mea are un Bichon Maltese si la ultima vizita la cabinetul veterinar medicul i-a spus ca animalul de companie ar putea suferi de insuficienta hepatica. Sora mea a dus cainele la medic pentru ca a observat ca bichonul avea niste bubite pe spate si se scarpina des. Diagnosticul nu este inca sigur si mai trebuie facute alte analize insa la prima consultatie medicul a spus ca animalul de companie are ficatul marit. Medicul i-a facut cateva injectii si cainele nu mai are voie sa manance orice, sora mea ii da boabe dietetice, orez cu legume, branza de vaci si multe alte alimente recomandate de medic insa uneori cainele fiind pofticios mai mananca si carne ceea ce din cate am inteles nu ii face foarte bine daca are insuficienta hepatica. Nu stiu din ce cauza s-a imbolnavit cainele, oare putea sa se imbonaveasca doar din cauza alimentatiei? Ma intreb daca respectand acel regim cainele se poate recupera in totalitate? Cum se manifesta insuficienta hepatica si ce tratament trebuie urmat. Ce alimente sunt recomandate pentru un caine cu insuficienta hepatica si ce alimente nu are voie sa manance?
RĂSPUNDE
   
30.11.2012, 22:16
0.00p
Nivel: 4
Puncte:
831.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
0
Răspunsuri:
297

Cainele bichon maltese daca are insuficienta hepatica trebuie sa tina o dieta din care grasimile sa lipseasca cu desavarsire. Referitor la intrebarea ta cum se manifesta insuficienta hepatica la caini iti pot spune ca bichonul ar trebui sa prezinte simptome precum diaree, varsaturi, oboseala, lipsa poftei de mancare si in cazuri mai grave ale bolii chiar diaree cu sange.

Depinde ce teste a facut medicul veterinar pentru a diagnostica boala insa insuficienta hepatica poate fi depistata in urma unor analize precum analiza sangelui si a urinei, de asemenea testele cu ultrasunete si cu raze X pot depista faptul ca ficatul este marit si daca se constata ca ficatul este marit se poate apela si la biopsie prin care se analizeaza tesutul afectat.

Probabil in cazul acelui caine medicul veterinar a considerat ca nu este intr-o stare foarte grava pentru ca in cazurile grave cainele trebuie monitorizat atent de medic si trebuie administrate anumite medicamente pentru ca ficatul sa se poata regenera.

In anumite cazuri boala se poate agrava si pot aparea complicatii care pot duce la afectarea altor organe cum ar fi rinichii, stomacul si chiar sistemul nervos. Cainele se poate recupera, cu un regim adecvat si cu diferite suplimente nutritive ficatul se va regenera in timp insa poate nu este cazul si cainele nu sufera de insuficienta hepatica.

Boabele dietetice, branza de vaci si orezul cu legume reprezinta o hrana sanatoasa pentru caine chiar daca are insuficienta hepatica si in cazul acestui tip de boala am inteles ca se recomanda hrana precum Royal canin intestinal si Royal canin digestive low fat.

Chiar daca are insuficienta hepatica cainele nu este atat de bolnav incat viata sa ii fie pusa in pericol, ficatul se va regenera cu un tratament corespunzator si o alimentatie din care sa lipseasca grasimile.


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.