Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32446
R: 59294
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
E rentabil sa plantezi sfecla de zahar ?
Raportează
Ma gandeam la o cultura de sfecla de zahar, insa nu stiu mai nimic momentan. Vreau sa va intreb daca e rentabila o astfel de cultura si m-ar interesa un profit aproximativ pentru un hectar … Orice informatie despre culturile cu sfecla de zahar sunt bine venite, asa ca va astept prin acest topic.

Cineva mi-a zis ca e rentabila o astfel de cultura pentru ca nu se pune problema desfacerii pe piata, insa nu mi-a detaliat.
RĂSPUNDE
   
08.10.2012, 19:02
0.00p
Nivel: 5
Puncte:
1159.00
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
1
Răspunsuri:
407

Cultivarea sfeclei de zahar este foarte profitabila insa trebuie sa dispui si de o suprafata destul de mare de teren. Daca alegi sa cultivi sfecla de zahar trebuie initial sa inchei un contract cu o fabrica de zahar si in urma contractului semnat fabrica de zahar se obliga sa asigure samanta, ingrasamintele necesare pentru cultivarea sfeclei de zahar, substantele chimice pentru combaterea eventualelor boli, a daunatorilor dar si utilajele agricole pentru a ara si a semana samanta de sfecla de zahar.

In zona Moldovei si in Campia de Vest se cultiva cel mai bine sfecla de zahar insa vei putea cultiva sfecla de zahar in orice parte a tarii daca dispui de o suprafata de teren cu un pamant bogat in elemente nutritive.

In functie de contractul care il vei semna cu fabrica de zahar vei primi anumite soiuri de samanta de sfecla de zahar astfel ca soiuri romanesti ce le regasim la noi in tara sunt Monorom, Brasov 519 si Barsa insa mai sunt si soiuri de sfecla de zahar din import si anume Corsica, Dora, Emma sau Hilma.

Soiuri de sfecla de zahar ce se cultiva cel mai des la noi in tara sunt Polirom, Mures, Sonya, Brasov 519, Roma, Orio, Bianca, Lenora, Orix si Rizor si multe altele insa orice soi de sfecla de zahar trebuie sa fie cultivat intr-o zona unde pamantul sa fie fertilizat constant cu azot, fosfor si potasiu.

Se poate spune ca sfecla de zahar este rentabila intre trebuie sa cultivi o suprafata foarte mare pentru a obtine un profit considerabil pentru ca asa doar cu un hectar de teren nu vei obtine un profit prea mare. De exemplu fabrica iti asigura samanta de sfecla de zahar si tot ce mai ai nevoie pentru a cultiva terenul de care dispui insa toate costurile atat pentru samanta de sfecla cat si pentru tratamentele chimice o sa ti le scada la final din suma care ar trebui sa o primesti.

Conform celor ce au cultivat sfecla de zahar la un hectar de teren ai nevoie de maxim 9 kilograme de samanta de sfecla iar pretul pentru samanta este de 300-350 euro la un hectar, tratamentele impotriva eventualelor boli dar si a daunatorilor costa aproximativ 200 de euro la hectar, ingrasamintele si anume azot, fosfor si potasiu te costa si acelea aproximativ 500 de euro la un hectar cultivat.

Se pare ca in functie de concentratia de zahar se stabileste pretul final al kilogramului si cand este seceta concentratia de zahar este mai mare.

La un hectar de teren cultivat o sa obtii intre 50 si 80 de tone de sfecla de zahar insa sa nu te astepti la un profit prea mare, maxim 1000-1500 de euro profit la hectar de aceea este bine sa dispui de o suprafata mare de teren pentru a putea obtine un profit pe masura.

Cel mai bine este sa te mai interesezi la persoanele care au mai cultivat sfecla de zahar pentru a afla ce probleme mai poti intampina pe parcurs si sa vezi daca intr-adevar merita sa cultivi sfecla de zahar


Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.